Bikefitting

Een bike fit (fietsmeting) bestaat uit het verkrijgen van uw juiste lichaamslengte, arm- en beenlengte en schouderbreedte, het precies aanpassen van uw schoenplaatjes, zadelhoogte en terugstand. U krijgt eenvoudig maar goed advies over de framemaat en wij helpen u tegelijkertijd met het afstellen van uw schoenplaatjes en van uw algehele fietspositie.

Onze meting duurt ongeveer 30 minuten, exclusief het afstellen van uw fiets en eventueel vervangen van materiaal.

Waarom een meting?

Het blijkt dat 30% van de fietsers rijdt op fietsen die te klein of te groot zijn voor hun lichaamslengte, met een incorrecte zadelhoogte. Omdat ze negeren dat het kiezen van een "redelijk passende" framemaat en "redelijk kloppende" zadelpositie zadelpijn of rugpijn kan veroorzaken, zo niet blessures, en ook nog een slechte trapefficiëntie als gevolg zal hebben.

Wij helpen u ook met het afstellen van de schoenplaatjes aangezien 90% van de fietsers hun schoenplaatjes verkeerd instellen. Omdat ze negeren dat het plaatsen van de schoenplaatjes "in het midden van de zool" of "op goed geluk" voet- of knieklachten kan veroorzaken, of zelfs blessures.

Bikefitting kosten

De kosten van deze meting bedragen € 79,95 inclusief het juist instellen van uw fiets, exclusief eventuele nieuwe onderdelen.

Bij aankoop van een nieuwe fiets krijgt u 50% korting op uw meting.

De meting gaat op afspraak en conform de huidige richtlijnen van het RIVM.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.